Tentoonstelling lokale democratie

Op 11 juni 2020 opende curator Liesbeth Spies de (digitale) tentoonstelling lokale democratie op de Kennisbank Openbaar Bestuur. Deze tentoonstelling geeft een sfeerbeeld van de ontwikkeling van de lokale democratie sinds 1945, met als rode draad de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. Verschillende gebeurtenissen en mijlpalen zijn zo veel mogelijk verrijkt met foto’s en documenten. Ook is er een podcast en gaat de curator in gesprek met verschillende personen die een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de lokale democratie.

De uitslagen van de gemeenteraadsverkiezing van 1949 worden bekendgemaakt op de Grote Markt in Nijmegen

Bezoek de tentoonstelling direct of kijk eerst de video van de openingshandeling terug.

De openingshandeling van curator Liesbeth Spies

Geef een reactie